De gemeente Westerveld is een typische plattelandsgemeente in Zuidwest-Drenthe. De gemeente is dun bevolkt: op een oppervlakte van 28.300 hectare wonen ruim 19.000 inwoners. Westerveld is in het trotse 'bezit' van twee schitterende Nationale Parken, te weten het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. De uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden met hun vennen en rijke flora en fauna zijn uniek in Europa. Daarnaast kent Westerveld het uitgestrekte natuurterrein het Holtingerveld.

Home Sanitair Info Tarieven Aanbieding Foto's Gastenboek Westerveld

Westerveld is een onbeschrijflijk mooi stukje Nederland dat door de ligging in het zuidwesten van Drenthe en goede bereikbaarheid via de A28 en A32, de poort van landelijk Drenthe is. Westerveld is een markante, karakteristieke plattelandsgemeente waar u ruimte en rust vindt, maar ook voldoende mogelijkheden voor een actieve tijdsbesteding. Daarbij opgeteld de vele voorzieningen in Westerveld en in de nabije omgeving, maakt de gemeente tot een prima plek om te wonen, te werken en te recreëren. In onze gemeente ontdekt u de ongerepte karakteristieke dorpsbeelden met hun intieme brinken. De vele monumentale panden waaronder schitterende Saksische boerderijen en kerken stralen de warmte en sfeer uit van het Drentse land. Cultuurhistorische waarden worden zorgvuldig gekoesterd en geconserveerd.

Westerveld is 28.300 hectare groot. Deze oppervlakte is voor het overgrote deel ‘ingericht’ als landelijk gebied. Bossen, heidevelden, vennen, zandverstuivingen, weiden: u ziet het in zeer ruime mate om u heen! In het uitgestrekte gebied vindt u 26 kernen met karakteristieke dorpsbeelden. Daarnaast kent de gemeente Westerveld nog een aantal buurtschappen. Westerveld telt dus ruim 19.000 inwoners, maar vooral in de zomermaanden is het aantal gasten in Westerveld dat voor een dag of voor een langer verblijf naar Westerveld komt, vele malen groter dan het eigen inwoneraantal.

Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden, zoals uitgestrekte fiets-, wandel- en ruiterroutes, twee Nationale Parken en een uitgestrekt natuurgebied, karakteristieke dorpen, musea en vele evenementen. Een manier om de omgeving te ontdekken is met het handige fietsknooppuntennetwerk, waarmee gemakkelijk een eigen route uitgestippeld kan worden. Een uitstapje naar een buurgemeente tijdens een verblijf in Westerveld kan natuurlijk ook: Giethoorn, Steenwijk, Meppel en Assen 'liggen om de hoek.